Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga namijenjen za misije socijalne ekonomije u okviru Programa EU COSME (Programme for the Competitiveness of Enterprises and SMEs) 2014-2020.



​Obavještavamo vas da je u okviru Programa EU COSME (Programme for the Competitiveness of Enterprises and SMEs) 2014-2020. otvoren poziv za dostavljanje projektnih prijedloga namijenjen za misije socijalne ekonomije.
Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 26. septembar 2019. do 17:00 časova (Briselsko vrijeme).

Opšti cilj ovog poziva je da podrži mrežu regionalnih i lokalnih vlasti EU sa sličnim prioritetima i stručnjacima u ovoj oblasti i putem međuregionalne saradnje doprinese postepenom uspostavljanju stalne zajedničke prakse u oblasti socijalne ekonomije. Nastoji se ubrzati razvoj i priznavanje pojedinih aspekata socijalne ekonomije na regionalnom i lokalnom nivou i unaprijediti njegovu međuregionalnu dimenziju. Očekuje se da će poziv značajno povećati obim i nivo strateške međuregionalne saradnje u oblasti socijalne ekonomije. To će pružiti jedinstvenu priliku za regione i gradove sa sličnim ciljevima socijalne ekonomije da podijele najbolje prakse i iskoriste postojeće sinergije ka pojačanoj međuregionalnoj saradnji.
 Prioriteti na koje se poziv odnosi su:
  •             Društveno odgovorne javne nabavke;
  •             Obrazovni okvir za socijalnu ekonomiju;
  •             Rješavanje regionalne / lokalne nezaposlenosti kroz model socijalne                      ekonomije;
  •             Klasteri socijalne ekonomije.

Prijedlozi za ovaj poziv za podnošenje prijedloga moraju se baviti samo jednim od ova  4 prioriteta  o socijalnoj ekonomiji.

Kandidati moraju biti pravna lica koja formiraju konzorcijum koji mora biti sastavljen od najmanje tri različita pravna lica koja se nalaze u najmanje tri države članice EU ili zemlje učesnice  programa COSME.
Pravna lica su:

  •           Javne vlasti (na regionalnom ili lokalnom nivou)
  •           Preduzeća socijalne ekonomije
  •           Ostali javni i privatni subjekti specijalizovani za socijalnu ekonomiju
     
Ukupni budžet predviđen za sufinansiranje projekata procjenjuje se na 400 000 evra, a maksimalni grant po projektu će biti 50 000 evra  (2 prijedloga po svakom prioritetu ).

U prilogu se nalazi Poziv  za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Godišnjeg plana rada Programa za 2019. godinu, a detaljne informacije o Pozivu dostupne su na sljedećoj internet stranici:
 https://www.clustercollaboration.eu/open-calls/social-economy-missions-call-proposals