Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Obilježavanje evropske sedmice urbane mobilnosti

 
Vrijednost Projekta: 3.442,76 BAM
SOGRS/GIZ: 2.940,76 BAM
Grad Bijeljina: 502,00 BAM
                                                                                                                                                                              

U organizaciji Odsjeka za LER i EI prvi put je obilježena Evropska sedmica mobilnosti u Gradu Bijeljina, koja je obuhvatala kontinuiranu promotivnu kampanju kroz niz aktivnosti koje su relizovane u saradnji sa eksternim partnerima: Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina – saobraćajna sekcija; Ekološko udruženje „Eko put“ Bijeljina; Samostalna zanatska radnja „Jovašević“ Bijeljina i „M-BIKE SHOP“ Bijeljina. 
 
 
Aktivnosti su realizovane u periodu od 16.09. do 22.09.2019. godine, a potrebno je istaći posebno aktivnost anketiranja građana o zadovoljstvu saobraćajnom infrastrukturom za pješačenje i vožnju bicikla, postavljanje tri parking postolja za bicikle (dva postolja ispred Glavne zgrade GU Grada Bijeljina i jedno postolje ispred CJB Bijeljina) kao i aktivnost „Dan bez automobila“ koji je realizovan zatvaranjem ulice Vuka Karadžića za saobraćaj 22.09.2019. godine.
 
 
Projektne aktivnosti su bazirane na strateškom opredjeljenju Grada da radi na uspostavljanju integrisanog pristupa zaštiti životne sredine (strateški cilj 3), u skladu sa ciljevima održivog razvoja: 3 (zdravlje i blagostanje), 10 (smanjenje nejednakosti), 11 (održivi gradovi i zajednice), 15 (očuvanje života na zemlji) i 17 (partnerstvom do ciljeva).
 

U procesu ankteriranja građana o zadovoljstvu saobraćajnom infrastrukturom za pješačenje i vožnju bisikla učestvovalo je ukupno 1.015 osoba. Detaljan Izveštaj o provedenim aktivnostima, kao i analiza ankete dostupni su na satu Grada. Projektne aktivnosti su bazirane na strateškom opredjeljenju Grada da radi na uspostavljanju integrisanog pristupa zaštiti životne sredine (strateški cilj 3), u skladu sa ciljevima održivog razvoja: 3 (zdravlje i blagostanje), 10 (smanjenje nejednakosti), 11 (održivi gradovi i zajednice), 15 (očuvanje života na zemlji) i 17 (partnerstvom do ciljeva).