Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Gradska uprava ispunila svoj dio obaveza oko gasifikacije


 
Izdavanjem upotrebne dozvole za gasovod od strane Gradske uprave Grada Bijeljina, lokalna uprava je ispunila svoj dio administrativnih obaveza u ativnostima na stvaranju uslova za upotrebu ovog infrastrukturnog objekta.
Time je okončan investicioni ciklus izgradnje gasovoda, koji traje od 2009. godine i ostalo je još da se dobije upotrebna dozvola za magistralni gasovod i završi primopredajna stanica na Šepku, nakon čega će „Bijeljina gas“ d.o.o. Bijeljina u narednom periodu moći da započne distribuciju gasa ka krajnjim korisnicima - pravnim i fizičkim licima.

- Zaključivanje prvih ugovora se može očekivati u prvoj polovini naredne godine, a na jesen da će korisnici moći da koriste gas. Takođe, sa regulatorom u Trebinju treba da usaglasimo cenu priključka – istakao je član Upravnog odbora preduzeća „Bijeljina gas“ Aeksandar Todorović, nakon današnje sjednice ovog odbora.

​Dvadeset posto vlasništva u preduzeću „Bijeljina gas“ ima Grad Bijeljina čiji predstavnik u Upravnom odboru je gradonačelnik Ljubiša Petrović.
- Grad Bijeljina će se potruditi da subvencioniše priključivanje korisnika na gasovod i ugledaćemo se pozitivna iskustva gradova u okruženju koji koriste gas za privatne i privredne svrhe, poput Kruševca ili Kumanova. Očekujemo i brzu reakciju drugih institucija kako bi građani i preduzeća što prije osjetili koristi od korišćenja gasa, a koristi za Bijeljinu su višestruke – od ekologije do privredne stabilnosti i finansijske koristi za domaćinstva – zaključio je Petrović.