Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Počinje podjela regresiranog dizel-goriva



​Poljoprivredni proizvođači sa područja Grada Bijeljina od sutra, 02. marta 2023. godine, mogu preuzeti zahtjeve za regresirano dizel gorivo za izvođenje proljetnih i jesenjih radova u poljoprivredi.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je preko Agencije za agrarna plaćanja dostavilo Odjeljenju za poljoprivredu elektronske spiskove za 1260 korisnika regresiranog dizel goriva sa područja grada Bijeljina koji su među prvima izvršili ažuriranje podataka u APIF-u, ispunivši tako uslove u pogledu obaveze plaćanja za zdravstveno osiguranje i protivgradnu zaštitu.
Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti da vrši ažuriranje podataka i da dostavlja spiskove za ostale proizvođače, tako da će poljoprivredni proizvođači koji nisu na ovom spisku, biti blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu.

U skladu sa Pravilnikom, regres iznosi 0,75 konvertibilnih maraka po litru. Odobreno je 100 litara goriva za jedan hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta.
Regresirano gorivo poljoprivredni proizvođači mogu preuzeti od sutra do 15. novembra tekuće godine.

Odjeljenje za poljoprivredu Grada Bijeljina će podjelu zahtjeva za regresirano dizel gorivo vršiti u  Odeljenju za poljoprivredu i 14 mjesnih kancelarija na području grada Bijeljina.