Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Počinje podjela regresiranog dizela za poljoprivrednike


 
U petak, 4. marta 2022. godine na području Grada Bijeljina počeće podjela regresiranog dizel-goriva za potrebe proljetnih, ljetnih i jesenjih radova u poljima – najavio je načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Sreten Vučković.
U prvom krugu podjele, pravo na dizel-gorivo ima 905 poljoprivrednih proizvođača, a prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sljedeći spisak poljoprivrednika koji će imati pravo na dobijanje regresiranog goriva se očekuje za sedam do deset dana.

Pravo na dobijanje regresiranog dizel-goriva, po cijeni nižoj za 0,5 konvertibilnih maraka u odnosu na prodajnu, imaju poljoprivrednici koji su kod APIF-a izvršili ažuriranje podataka o sjetvi, u skladu sa Uredbom o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar korisnika podsticajnih sredstava, odnosno, izvršili uplatu doprinosa i naknade za protivgradnu zaštitu za 2021. godinu. Uslov za ostvarivanje prava na dobijanje regresiranog dizela je i posjed od najmanje jednog hektara poljoprivrednog zemljišta, a odobrena količina goriva po hektaru je 100 litara.

Zahtjevi za regresirano dizel-gorivo mogu se preuzeti u Odjeljenju za poljoprivredu (Ulica patrijarha Pavla 1 u Bijeljini) i u svim mjesnim kancelarijama. Rok za preuzimanje goriva je 31. oktobar 2022. godine.
​Ukupno odobrene količine mogu biti preuzete u nekoliko odvojenih kupovina, ali samo kod jednog ovlašćenog distributera i u jednom  maloprodajnom objektu (onom u kojem bude podnešen prvi zahtjev prilikom kupovine), pojasnio je Vučković.