Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik Petrović u Švajcarskoj o unapređenju saradnje sa dijasporom



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je u Cirihu prisustvovao obilježavanju 30. godišnjice od osnivanja Republike Srpske u organizaciji srpske zajednice u Švajcarskoj.
 
Tom prilikom, pored učešća u svečanostima, gradonačelnik Petrović je sa predstavnicima lokalnih zajednica i srpskim privrednicima razgovarao o uspostavljanju saradnje i otvaranju Kancelarije za rad sa dijasporom u Bijeljini.
- Srpski narod živi u raznim dijelovima svjeta, ali bez obzira na daljinu od otadžbine uvijek je u najtežim trenucima dijaspora bila ta od koje smo imali najveću podršku i pomoć. Sa predsjednikom Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj Stojanom Stevanovićem, našim privrednicima i našim ljudima iz javnog života u Švajcarskoj razgovarali smo o načinima za bolje ostvarivanje saradnje na svim nivoima. Dio toga biće i baza podataka o dijaspori, koju planiramo da napravimo kako bismo na jednom mjestu imali činjenice relevantne za povezivanje naših privrednika i svih ljudi u matici i dijaspori – najavio je Petrović.
 
U okviru ovih manifestacija, u gradu Dietikonu pored Ciriha organizovana je i Akademija povodom 30 godina od postojanja Republike Srpske, kojoj su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve i zvanice iz javnog, privrednog, kulturnog i političkog života Republike Srpske, Srbije i dijaspore.