Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradska uprava ispunila svoj dio obaveza oko gasifikacije


 
Izdavanjem upotrebne dozvole za gasovod od strane Gradske uprave Grada Bijeljina, lokalna uprava je ispunila svoj dio administrativnih obaveza u ativnostima na stvaranju uslova za upotrebu ovog infrastrukturnog objekta.
Time je okončan investicioni ciklus izgradnje gasovoda, koji traje od 2009. godine i ostalo je još da se dobije upotrebna dozvola za magistralni gasovod i završi primopredajna stanica na Šepku, nakon čega će „Bijeljina gas“ d.o.o. Bijeljina u narednom periodu moći da započne distribuciju gasa ka krajnjim korisnicima - pravnim i fizičkim licima.

- Zaključivanje prvih ugovora se može očekivati u prvoj polovini naredne godine, a na jesen da će korisnici moći da koriste gas. Takođe, sa regulatorom u Trebinju treba da usaglasimo cenu priključka – istakao je član Upravnog odbora preduzeća „Bijeljina gas“ Aeksandar Todorović, nakon današnje sjednice ovog odbora.

​Dvadeset posto vlasništva u preduzeću „Bijeljina gas“ ima Grad Bijeljina čiji predstavnik u Upravnom odboru je gradonačelnik Ljubiša Petrović.
- Grad Bijeljina će se potruditi da subvencioniše priključivanje korisnika na gasovod i ugledaćemo se pozitivna iskustva gradova u okruženju koji koriste gas za privatne i privredne svrhe, poput Kruševca ili Kumanova. Očekujemo i brzu reakciju drugih institucija kako bi građani i preduzeća što prije osjetili koristi od korišćenja gasa, a koristi za Bijeljinu su višestruke – od ekologije do privredne stabilnosti i finansijske koristi za domaćinstva – zaključio je Petrović.