Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Posjeta kompaniji „Milojević - Gilje gas“


- Zadovoljstvo mi je što sam posjetio društveno odgovornu kompaniju kao što je Kompanija „Milojević - Gilje gas“ u Bijeljini, kojoj dugujemo ogromnu zahvalnost što je u ovim pandemijskim uslovima indirektno uticala na spašavanje brojnih života, zajedno sa našim zdravstvenim radnicima - izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon razgovora sa rukovodstvom i direktorom  Kompanije „Milojević - Gilje gas“ u Bijeljini Slavišom Jovićem.

Proizvodnja kiseonika u Kompaniji „Milojević - Gilje gas“ u prethodnom periodu je nekoliko puta povećana, čime su u ogromnoj mjeri doprinijeli da zdravstvene ustanove dobiju dovoljne količine ovog gasa za potrebe liječenja, prije svih, pacijenata oboljelih od virusa kovid-19. Sem toga, u ovom preduzeću ne samo da nije bilo otpuštanja tokom krize izazvane pandemijom, nego planiraju nova zapošljavanja i proširenje djelatnosti.

- Ispružena ruka Gradske uprave prema svim privrednim subjektima je naša obaveza koja će u narednom periodu dati rezultate. Ovo je prilika da se Kompaniji „Milojević - Gilje gas“ još jednom zahvalimo na spašenim ljudskim životima i na dodatnom angažmanu svih zaposlenih unutar ove kompanije, koji nisu dozvolili da distribucija kiseonika zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u bilo kom trenutku bude upitna. Gradska uprava će, prilikom obilježavanja prigodnih datuma, dati prijedlog da ova Kompanija dobije jedno od gradskih priznanja i tako na simboličan način pokažemo da društvo prepoznaje njihove napore – najavio je gradonačelnik Petrović.

„Milojević - Gilje gas“ već 20 godina posluje na području Bijeljine, a direktor Slaviša Jović podsjeća da je ova firma u proteklom periodu proširila svoju poslovnu mrežu na Sarajevo, Zvornik, Tuzlu, kao i na Ozren, gdje se bave banjskim turizmom.
- U Bijeljini smo proizvodne kapacitete iz godine u godinu povećavali, ali širili smo se i na području cijele BiH. Trenutno pokrivamo oko 80 odsto teritorije BiH svojim proizvodima. Osnovna djelatnost naše kompanije je proizvodnja i distribucija tehničkih gasova i propan-butana, gasarske opreme i auto-gasa. Gradonačelnik Petrović nas je posjetio kao preduzeće koje je i u vrijeme pandemije bilježilo dobre poslovne rezultate, prvenstveno kada je riječ o distribuciji kiseonika za bijeljinsku, zvorničku i trebinjsku bolnicu, ali i u bolnice u Doboju i Orašju. Zapošljavamo trenutno oko 130 radnika i iz mjeseca u mjesec povećavamo broj zaposlenih - naveo je Slaviša Jović.