Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Cvjetni vikend na Trgu 22. i 23. maja



Bijeljinski Trg kralja Petra I Karađorđevića će 22. i 23. maja će privremeno biti transformisan u cvjetni trg u okviru prvog Sajma cvijeća. Za učešće na Sajmu prijavilo dvadeset izlagača, među kojima su proizvođači, trgovci i stručnjaci za proizvodnju cvijeća, a učešće je besplatno. Organizatori su za učesnike Sajma obezbijedili štandove za izlaganje i prodaju cvijeća, a izlagač najljepše aranžiranog štanda biće novčano nagrađen.
 
Zahvaljujući posredovanju mlade Bijeljinke Dajane Novaković, prvi Sajam cvijeća će posjetiti i profesori Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu koji će za proizvođače cvijeća i zainteresovane građane održati stručna predavanja. Predavanja će biti održana u Centru za kulturu, prvog sajamskog dana po sledećem rasporedu:
16.00 – mr Biljana B​​ožanić Tanjga: Oplemenjivanje baštenskih ruža
16.20 – dipl. inž. Poljoprivrede Siniša Petrović: Tehnologija proizvodnje jesenjih ruža
16.40 – prof. dr Mirjana Ljubojević: Primjena hidrogela u hortikulturi
17.00 – mast. inž. poljoprivrede Lazar Pavlović: Zelena arhitektura - mogućnosti i koristi
17.20 – prof. Dr Aleksandra Konjević: Invazivni insekti na urbanim biljkama
17.40 – mast. inž. Poljoprivrede Vladimir Višacki: Tehnika aplikacije pesticida u zatvorenom prostoru.

Organizatori Sajma cvijeća su Agrarni fond Grada Bijeljina, A.D. „Komunalac“ Bijeljina i Poljoprivredna zadruga Donje Crnjelovo, a pokrovitelj je Grad Bijeljina. U planu je da ovo postane redovna godišnja sajamska manifestacija i da već od naredne godine poprimi međunarodni karakter.