Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

IRB otvara kancelariju u Bijeljini



U narednoj godini Investiciono-razvojna banka Republike Srpske namjerava da u Bijeljini otvori svoje predstavništvo kako bi sve kreditne linije, za privredu i stanovništvo, bile lakše dostupne građanima Bijeljine ali i čitave regije.
Na sastanku predstavnika Investiciono-razvojne banke i Grada Bijeljina, koji je juče održan u Bijeljini, dogovoreno je da prostorije za rad obezbjedi Gradska uprava.
- Strateški interes Grada je otvaranje novih radnih mjesta, kao i da republičke institucije imaju svoja predstavništva ili sjedišta u Bijeljini. Zbog toga pozdravljamo inicijativu IRB-a da početkom naredne godine otvori kancelarije u našem Gradu – istakao je nakon sastanka Aleksandar Đurđević, predsjednik gradske Skupštine.
Ocjenjujući da je osnovni cilj IRB-a da sredstva i plasmani budu dostupni širom Republike Srpske, Dražen Vrhovac, v.d. direktora IRB-a, je podsjetio da je ova banka prva počela sa realizacijom mjera pomoći radi ublažavanja posljedica pandemije.
- Donijeli smo odluko o moratorijumu, bez plaćanja bilo kakvih obaveza i odluku o tri mjeseca grejs perioda, smanjili kamatne stopa za sve kreditne linije prema privredi na 0.5 odsto. Povratne informacije od udruženja privrednika su veoma pozitivne i zbog toga mislimo da se IRB postavio na pravi način – smatra Vrhovac.
Na području Bijeljine je putem IRB, do sada, uloženo 160 miliona KM.
- Zajedno sa nama dolazi i Garantni fond kao jedna od važnih institucija u RS, koji djeluje zajedno sa Investiciono-razvojnom bankom, što znači da će privrednici i građani Semberije svoje potrebe za kreditnim sredstvima moći da zadovolje u Bijeljini – najavio je Vrhovec.
Investiciono-razvojna banka RS je od osnivanja plasirala oko 2.7 milijarde KM kreditnih sredstava.