Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Obavještenje za samostalne preduzetnike - način podnošenja zahtjeva za privremeni prestanak obavljanja djelatnosti



U vezi sa sprovođenjem postupaka registracije preduzetnika, a u skladu sa preporukama i preventivnim mjerama Vlade Republike Srpske na zaštiti stanovništva od širenja virusa korona i, u skladu sa smjernicama Ministarstva privrede i preduzetništva, dostavljamo sledeće obavještenje:

1. Zahtjeve za privremeni prestanak obavljanja preduzetničke djelatnosti preduzetnici mogu dostavljati putem pošte na adresu:
   Gradska uprava Grada Bijeljina
   Odjeljenje za privredu
   Trg kralja Petra I Karađorđevića br. 1
  
1.1. Prilikom podnošenja zahtjeva za privremeni prestanak, a u cilju smanjenja administartivnih koraka i socijalnih kontakata, podnosioci zahtjeva nisu u obavezi da dostavljaju uvjerenje da nemaju neplaćenih novčanih kazni, troškova prinudne naplate i troškova postupka za učinjeni prekršaj iz oblasti ekonomskog i finansijskog poslovanja.
 
1.2. Pored perioda privremenog prestanka, u zavisnosti od izražene volje podnosioca, u napomeni zahtjeva navesti da se zahtjev podnosi usljed više sile.

2. Rješenja donesena u postupcima registracije preduzetnika, Odjeljenje za privredu će dostavljati putem pošte na adresu koju će podnosioci navesti u zahtjevu.
 
3. Administrativna taksa u iznosu od 32,00 KM treba kupiti na šalteru pošte i nalijepiti na zahtjev.
 

Obrazac zahtjeva može se preuzeti putem linka:
http://www.eregistarbn.rs.ba/cir/555.registracija,-promjena-podataka-i-prestanak-obavljanja-preduzetnicke-djelatnosti.html
 
Sve ostale informacije preduzetnici mogu dobiti putem telefona na brojeve: 055 233 423 i 055 233 424.
 
  
NAČELNIK ODJELjENjA ZA PRIVREDU:

Dejan Savić