Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Za javnu rasvjetu milion konvertibilnih maraka



​U budžetu za 2019. godinu za troškove javne rasvjete predviđeno je 990.000,00 KM, dok je potrošnja električne energije za ove namjene, u  2018. godini, iznosila je  1.081.323,63 KM.
Iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine najavljuju odgovarajuće mjere štednje kao bi se uklopili u planirana sredstva.
Pored podešavanja tajmera u gradskim zonama, kako bi se javna rasvjeta isključivala u određenim vremenskim intervalima, predviđena je zamjena postojećih sijalica, sijalicama s manjom potrošnjom energije, kao i isključenje svake druge ili treće svjetiljke javne rasvjete u trasi, u kasnim noćnim satima - navedeno je u izvještaju resornog odjeljenja koji je usvojen na 28. sjednici Skupštine Grada.
Planirano je da se javna rasvjeta ne isključuje u centru grada, kao i na putnim pravcima na ulasku ili izlasku iz grada.
Kvalitet javne rasvjete na području Bijeljine poboljšan je naročito imajući u vidu upotrebu kvalitetnijih i ekonomičnijih materijala, odnosno zamjenu starih i dotrajalih sijalica novim sijalicama koje duže traju, troše manje električne energije, a ekološki su opravdanije. Za održavanje sistema od 18.500 svjetiljki, na  gradskom i seoskom području, u toku 2018. godine  utrošeno je 167.652,06 KM.