Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Obezbijeđena sredstva za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama

Zahvaljujući donaciji Vlade Japana koju je obezbijedila Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i sredstvima iz gradskog budžeta, u junu ove godine treba da počne izgradnja nove zgrade Centra za socijalni rad u okviru koje će biti i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, najavljeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije.

Vrijednost prve faze izgradnje Centra, u okviru koje će za rad biti osposobljen Dnevni centar, je procijenjena na oko 600.000 konvertibilnih od čega će oko 390.000 konvertibilnih maraka donirati japanska Vlada, a nešto više od 210.000 KM biće izdvojeno iz gradskog budžeta. Projekat će se odvijati u okviru aktivnosti na obnovi od poplava, a krajnji rok za završetak je januar sledeće godine. Cijela zgrada će imati površinu od 2.400 kvadratnih metara, a njegova izgradnja će koštati 2,4 miliona KM. Gradonačelnik Mićić je podsjetio da je izgradnja nove zgrade Centra za socijalni rad, a posebno Dnevnog centra prijeka potreba, s obzirom da je obim poslova za koje je zadužena ova ustanova znatno proširen, a povećan je i broj štićenika zbog rasta broja stanovnika Grada Bijeljina, ali i zbog svjetske ekonomske krize.

Sadašnji montažni objekti Centra za socijalni rad su bili poplavljeni u maju 2014. godine i nije ih moguće obnoviti, s obzirom na dotrajalost, pa Centar za socijalni rad pruža usluge štićenicima u izuzetno teškim uslovima. Do izgradnje nove zgrade, Centar će najvjerovatnije biti smješten u jednom od nekadašnjih objekata Bolnice.