Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Mjere opreza ključne za oporavak privrede



U posjeti Gradu Bijeljina danas je boravila ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Suzana Gašić i tom prilikom o stanju i potrebama privrednika u dvije privredne grane koje su u nadležnosti ministarstva na čijem je čelu razgovarala sa rukovodstvom Grada Bijeljina i posjetila preduzeće „Spektar drink“ i Banju Dvorovi.
- Cilj naše posjete je da se bliže upoznamo o stanju i potrebama trgovinskog i turističkog sektora, prijedlozima za prevazilaženje situacije izazvane epidemijom virusa korona, ali i efektima mjera koje je Vlada Srpske donijela u prethodnom periodu, kako bismo razmotrili eventualno donošenje novih mjera – istakla je ministar Gašić, dodajući da je u ovoj situaciji bitna odgovornost svakog građanina i privrednog subjekta, kako u prevazilaženju epidemije, tako i privrednih problema.


​Stanje u ova dva sektora je kao teško ocijenio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podsjetivši da su ugostitelji i trgovci pretprjeli ogromne štete u prvim mjesecima epidemije.
- Nije nam cilj da samo kažnjavamo privrednike zbog nepoštovanja mjera, nego da se promijeni svijest građana, kako bi se poštovale mjere opreza, a da se održava privredni život, što bi bila najbolja kombinacija. Mjere Vlade, prije svega preko izdavanja turističkih vaučera su dale neke rezultate, a i u oblasti trgovine je bilo interventnog otkupa, ali nažalost, nije bilo mogućnosti da ta podrška bude šira. Kako se ne bi pogoršala epidemiološka situacija ni privredna kriza, još jednom molimo građane da budu svjesni opasnosti, pogotovo što slijedi sezona gripa, pa će opasnost od virusa korona biti uvećana – apelovao je gradonačelnik Mićić.