Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PD „Semberija“ uvećava stočni fond



Tokom jučerašnje posjete Bijeljini ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Boris Pašalić, posjetio je Poljoprivredno dobro „Semberija“ i tom prilikom istakao da je ovaj nekadašnji kombinat jedan od rijetkih koji je uspio ne samo da očuva proizvodnju, već i da napreduje.
- PD „Semberija“ je naš najveći koncesionar koji koristi 2.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske. Bitno je istaći da redovno obnavljaju fond muznih, u proteklih nekoliko mjeseci uvezli su  nove junice, a spremaju se za dodatni uvoz 90 simental mobilijar francuskih grla koja su veoma prilagodljiva na naše uslove. Naravno, resorno Ministarstvo će podržati ove aktivnosti ulaganja u proizvodnju - naglasio je Pašalić.
Prema riječima ministra Pašalića, PD „Semberija“ od Ministarstva poljoprivrede godišnje ima na raspolaganju od 800.000 do milion KM podsticaja.
- Pratićemo njihov dalji razvoj i podržati dobru saradnju i dobro upravljanje, jer je PD „Semberija“ primjer uspješnog organizovanja poljoprivredne proizvodnje na samo u BiH, nego i šire -  zaključio je Pašalić.