Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

„Semberka“ Janja uprkos pandemiji radi punim kapacitetom



U skladu sa akcijom „Kupujmo domaće“, posebno u vremenu kada imamo dodatne probleme zbog virusa korona, fabrika „Semberka“ Janja je dobar primjer gdje je sve, od sirovine do plasmana na tržište, domaće – istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je u srijedu, sa delegacijom Privredne komore Republike Srpske, obišao pogone ove kompanije.


Mićić je podsjetio da su domaću proizvodnju krompira u Janji i Semberiji zajednički podržali Gradska uprava, koja je uložila 16.000 KM, i Jedinica za koordinaciju projekata u poljoprivredi, tako da su poljoprivredni proizvođači sjemenski krompir dobili upola cijene.
-Nastavićemo, kao i do sada, poljoprivrednim proizvođačima pružati podršku na pravi način, tako da su u lancu do krajnjeg kupca, sigurni svi - poljoprivrednici, prerađivači, kao i oni koji plasiraju domaću robu na tržište – naglasio je Gradonačelnik.
Iako je poslovanje zbog epidemije virusa korona svima bilo otežano, Zlatan Pejić, rukovodilac proizvodnog pogona „Semberka“ Janja, istako je da je ova fabrika uspjela da proda i stvorene zalihe robe jer su putevi za robu iz uvoza bili zatvoreni.
-Fabrika "Semberka" u bijeljinskom naselju Janja uspješno je povezala domaću poljoprivrednu proizvodnju, preradu i plasman – naveo je Pejić.
Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić je istakao da je od početka pandemije virusa korona ova institucija u stalnom kontaktu sa privrednicima i predlaže mjere Vladi kako bi realni sektor što lakše podnio posljedice izazvane pogoršanom epidemiološkom situacijom.
- Raditi moramo, ali uz propisane mjere zaštite, a potrebno je da svi pomognemo onima koji su pretrpjeli najveću štetu - poručio je Gajić.