Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Otvoren prodajni salon i servis Seata u Bijeljini


   
​Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prisustvovao je otvaranju novog prodajnog salona i servisa „Seat“ u Ljeljenči, koji će poslovati u okviru firme „Autorad“ i tom prilikom poručio da Bijeljina podržava svaku novu investiciju u Semberiji koja će u ovaj kraj dovesti nove brendove i omogućiti nova radna mjesta.
- Gospodina Đorđa Novakovića, vlasnika „Autorada“, poznajemo kao vrijednog čovjeka koji poštuje osnovno pravilo poslovanja – da kupci uvijek moraju biti zadovoljni. Hvala mu što je u Bijeljinu doveo novi brend, što zapošljava nove ljude, a Grad je tu da pomogne koliko može, kako bi cijela zajednica imala koristi od novih projekata – izjavio je gradonačelnik Mićić.


Brend menadžer Seata u BiH Senad Trnka istakao je da je Seat jedan od najbrže rastućih brendova u Evropi i svijetu, te da je u BiH ove godine prodato više od 250 vozila.
- Salon u Bijeljini je kruna dosadašnje saradnje sa „Autoradom“, koji je naš najvažniji diler Seata za BiH. Ove godine očekujemo globalni rast poslovanja brenda od 15 odsto, što zaista svrstava Seat u jedan od najbrže rastućih brendova u Evropi – dodao je Trnka.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić imao je priliku da prvi pogleda unutrašnjost i karakteristike „perjanice“ Seata – model Tarako, koji je predstavljen u novootvorenom salonu, model koji je označen kao najsofisticiraniji u cjelokupnoj ponudi ovog brenda.
Firma „Autorad“, na čelu sa Đorđem Novakovićem, osnovana je 1993. godine, a šest godina kasnije izgradila je prodajni salon i servis „Škode“ u Pelagićevu. Tada je poslovala sa tri radnika, a nakon otvaranja salona u Brčkom i Bijeljini, i preuzimanja zastupništva Seata za ovu regiju, danas ima 23 radnika.