Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Nagrada Fondacije "Stojanović" najboljem gimnazijalcu



​Fondacija „Stojanović“ iz Bijeljine nastavlja sa tradicijom nagrađivanja najboljih učenika Gimnazije „Filip Višnjić“ – ove godine povelju i nagradu od 3.000 konvertibilnih maraka dobio je Dragan Marković.
Marković je izrazio zadovoljstvo nagradom i naveo da namjerava da nastavi školovanje u oblasti teorijske eksperimentalne fizike.
- Mnogo mi znači ova finansijska pomoć za dalje obrazovanje. Radio sam dosta u srednjoj školi, nije bilo lako, ulagao sam mnogo truda, ali vjerujem da će se isplatiti na duže staze - rekao je Marković, koji je već učestvovao na svjetskim i evropskim takmičenjima iz oblasti fizike.
Predsjednik Upravnog odbora Fondacije „Stojanović“ Bojan Stojanović je istakao da u godini važnog jubileja - stogodišnjice od osnivanja bijeljinske Gimnazije i Fondacija obilježava desetogodišnjicu od ustanovljenja.
- Naša Fondacija deseti put iz sopstvenih sredstava nagrađuje najuspješnijeg učenika generacije naše Gimnazije, jer vjerujemo da najbolji zaslužuju da budu istaknuti. Upravo oni treba da predvode napredak jednog društva, a ova nagrada je samo mali podstrek za to – poručio je Stojanović.