Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Razgovori o trasi auto-puta kroz Semberiju



Stekli su se uslovi za finalizaciju planske dokumentacije Grada Bijeljina koji se odnose na trasu auto-puta prema Beogradu, odnosno, Banjaluci, nakon čega će biti stvoreni uslovi da se krene u posao u vezi sa određivanjem kontaktne tačke auto-puta preko rijeke Save, a u daljoj perspektivi je da će postojati dva prelaska u Srbiju auto-putem, najavljeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Miće Mićić sa direktorom „Autoputeva Republike Srpske” Dušanom Topićem.



-  Ovaj sastanak je održan u pravo vrijeme s obzirom na to da nam u martu slijedi usvajanje Prostornog plana Grada Bijeljina. Hvala svima koji se zalažu da izgradnja auto-puta Beograd-Banjaluka ide preko Bijeljine i danas smo nastojali da usaglasimo ideje gdje da bude spojna tačka sa autoputem prema Beogradu. Naš prijedlog je da osnova bude već planirana trasa auto-puta iz Banjaluke preko Brčkog do Bijeljine, a da dalje krak auto-puta ide iz pravca Patkovače prema Rači, gdje će se spajati se na autoput prema Beogradu. Mislim da smo naišli na razumijevanje za ovu trasu i da bi ona bila najpovoljnija za razvoj Bijeljine - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
Direktor „Autoputeva Republike Srpske“ Dušan Topić istakao je da će postojati dva prelaska auto-putem u Srbiju.
- Jedan će biti preko Save, a jedan preko Drine, odnosno jedan u Rači, a jedan u zoni Pavlovića ćuprije prema Badovincima, Bogadiću i Šapcu. Koji dio će se prvi raditi ne zavisi samo od nas, već i od kolega iz Srbije. Važno je da sarađujemo i ne kasnimo - smatra Topić, dodajući da je ono što slijedi obezbjeđivanje sredstava za gradnju i traženje partnera.
- Voljeli bismo da to bude model koncesije i koncesionog ugovora i radićemo na tome - najavio je Topić.