Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Predstavljeni najbolji povrtarski proizvodi

U Crnjelovu su 3. i 4. avgusta održani sedmi po redu „Dani povrća Semberije“, u organizaciji Društva srpskih domaćina i Asocijacije udruženja poljoprivrednika Srpske. U centru povrtarstva Grada Bijeljine svoje najbolje povrtarske proizvode predstavilo je oko 100 izlagača iz ovog i ostalih semberskih sela, a u okviru „Dana povrća“ održano je i takmičenje u spremanju svadbarskog kupusa.Organizatori su istakli da je, pored predstavljanja rezultata proizvođača povrća, cilj ove manifestacije bio podsticaj unapređenju proizvodnje i edukacija povrtara, pa je u okviru „Dana povrća“ održano i predavanje o savremenoj proizvodnji rasada povrtarskih kultura, a nekoliko kompanija je predstavilo svoje proizvodne programe namijenjene poljoprivredi.

Nagrade najboljim povrtarima je drugog dana manifestacije uručio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, a najbolje ocijenjeno povrće su izložili:

- kupus – Đorđe Vakčić iz Male Obarske,- paprika – Rado Bošnjaković iz Gornjeg Crnjelova,- lubenica – Duško Nešković iz Gornjeg Crnjelova,- dinja – Ljubica Mitrović iz Donjeg Crnjelova,- paradajz – Sanja Despotović iz Donjeg Crnjelova,- krastavac – Janko Blagojević iz Velike Obarske,- luk – Nadežda Banjičić iz Donjeg Crnjelova,- plavi patlidžan – Klasanović Boško iz Donjeg Crnjelova,- karfiol – Ljubiša Kojić iz Donjeg Crnjelova.Specijalnu nagradu za najmlađeg izlagača dobila jeAnkica Mitrović iz Donjeg Crnjelova, a najbolji svadbarski kupus skuvao je Stevo Stajić iz Gradca.