Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Podrška Grada izradi naučnih radova

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je potpisao danas ugovore o sufinansiranju izrade naučno-istraživačkih radova sa četvoro studenata doktorskih i magistarskih studija iz Bijeljine koji su bili najbolje plasirani na konkursu Grada Bijeljina za sufinansiranje izrade ovih radova.

Izrada doktorske teze „Uticaj konjugovane linolne kiseline na proizvodne  rezultate, kvalitet mesa i proizvode od mesa tovnih svinja“ Srđana Pantića iz Dvorova biće finansijski podržana iznosom od 2.000 konvertibilnih maraka. Iznosom od 1.000 KM biće sufinansirana izrada master-radova „Upravljanje rizikom plasmana sredstava osiguravajućih kompanija“ Nataše Tešić iz Bijeljine, „Primena faktorijalnih ogleda “ Vladana Todića iz Bijeljine i „Izazovi razvoja pozorišnih djelatnosti u Bijeljini u  kontekstu društveno-ekonomskih promjena s kraja 20. i početka 21. vijeka“ Danke Žugić iz Bijeljine.

Grad Bijeljina već niz godina finansijski podržava izradu naučno-istraživačkih radova postdiplomaca iz Bijeljine, s ciljem da podrži ostanak i rad mladih naučnih radnika u ovoj sredini.