Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Igra i pjesma lazarica za rodnu godinu

Članice Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Semberija“ su i ove godine na platou ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini obrednim igrama za rodnu godinu obilježile Lazarevu subotu i tako najavile najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Lazarice je po tradiciji darivao gradonačelnik Mićo Mićić sa saradnicima i istakao da su ovakve manifestacije važne za očuvanje srpkih narodnih tradicija, jer mlađe generacije upoznaju, a starije podsjećaju na ljepotu pjesama i igara koje se prenose s koljena na koljeno:

- Svake godine za Lazarevu subotu na trgu je sve više i lazarica i posmatrača, što je najbolja potvrda da je ova tradicija dobro prihvaćena u našem Gradu. Sa svoje strane, Gradska uprava podržava ne samo ovakve manifestacije,  nego i ostale aktivnosti SKUD-a „Semberija“ i drugih kulturno-umjetničkih društava. Za rezultat imamo da brojna ommladina u ovim društvima čuva našu kulturu, a zahvaljujući kreativnom druženju i stvaranju postaju odgovorniji članovi društva. Zato ćemo nastaviti sa ovakvom praksom, najavio je gradonačelnik Mićić.