Документи

Новости

Отворен први прехрамбени аутлет у Бијељини

10.09.2019
slika
slika

Бијељина је од недавно добила прву прехрамбену аутлет продавницу „Food outlet Jumbo” и тако и у овој сфери почела да прати савремене трендове у области трговине. Концепт рада ове врсте продавница подразумијева продају артикала са кратким роком трајања по знатно сниженим цијенама.

- У Европи и другим развијеним државама овакве продавнице су већ деценијама врло популарне. Производи са кратким роком трајања су једнако квалитетни као и остали производи, с тим да је цијена много повољнија. Као и остали маркети, и ми строго водимо рачуна да роба коју продајемо не буде истеклог рока трајања, на шта нас, уосталом, обавезују и законске одредбе – напомиње власник овог аутлета Јован Пантић.

Продајом робе са кратким роком трајања по нижим цијенама постиже се неколико ефеката – социјални, еколошки, али и својеврстан етички ефекат.

- Прије свега, грађани са нижим примањима лакше могу доћи до прехрамбених и других производа на једном мјесту, али приликом одлуке да отворимо овакву продавницу, замислили смо да нам циљна група буду сви грађани, без обзира на куповну моћ, јер вјерујемо да ће сви моћи пронаћи нешто квалитетно за себе, с једином разликом у односу на „редовне“ маркете, што ће све бити знатно јефтиније – истиче Пантић.

Прехрамбени аутлети су постали популарни у развијеним земљама и као дио еколошких кампања и настојања да се смањи количина хране која се баца што ствара додатни трошак произвођачима, односно, трговцима који морају да плаћају за њено уништавање. Бацање огромних количина хране изазива и моралне дилеме у времену када све више људи не успијева да себи обезбиједи прехрану, чак и у развијеном свијету.

- Позивамо суграђане да посјете нашу продавницу у Улици Меше Селимовића 39 и да се увјере да је роба коју нудимо квалитетна, а јефтина, јер су код нас практично 365 дана годишње у току популарне „акције“, али на сав асортиман – поручују из „Фуд аутлета џамбо“.