Документи

Новости

Ускоро Сајам средњих школа и занимања

19.11.2018
slika

Градска управа Града Бијељина, у сарадњи са Омладинским комуникативним центром Бањалука, 23. новембра ове године четврти пут организује Сајам средњих школа и занимањa.
Сајам ће, као и претходних година, бити одржан у спортској сали Гимназије „Филип Вишњић“ са почетком у 10,00 часова.
Прелаз из основне у средњу школу важан је животни догађај, а тиме и стресан период, како за дјецу, тако и за родитеље. Избор школе, а самим тим обично и избор будућег занимања, једна је од првих већих и важнијих одлука коју дијете доноси.
,,Како изабрати праву средњу школу за себе, које све школе и смјерови постоје?“ само су нека од питања која себи сваки будући средњошколац постави, а с тим у вези циљ Сајма је информисање ученика завршних разреда основних школа о свим постојећим занимањима у средњим школама у Граду, као и подизање свијести ученика и родитеља о стручним занимањима и могућностима за запослење након завршетка једне стручне школе.
Сајам, дугорочно гледано, доприноси смањењу стопе незапослености на подручју Бијељине, а овом приликом представиће се и неколико успјешних фирми са подручја Града, које имају велики број запослених и које могу дати корисне савјете и сугестије будућим средњошколцима.
У оквиру Сајма ће бити организоване фокус групе за ученике и родитеље на којима ће се дискутовати о постојећим занимањима у школама, као и о дефицитарним стручним профилима, који не постоје у бијељинским образовним установама, а који су послодавцима  потребни.