Документи

Новости

Бијељински иноватори поново окићени медаљама

30.10.2018
slika

На Међународном фестивалу иновација, знања и стваралаштва „Тесла фест“ одржаном од 12. до 15. октобра у Новом Саду, ученици Техничке школе „Михајло Пупин“ окитили су се вриједним наградама.
Златну плакету и медаљу добила је Техничка школа „Михајло Пупин“, прву награду је добио ученик Александар Спасојевић за радове „Роботскарука“ и „ Паметни сат“, а прву награду је добио и ученик Омер Салкановић за „Магични клавир“. Професор Жива Макрин је добио диплому за менторство.
- У овој години освојили смо двадесетак међународних награда  и признања за иноваторство. На фестивалу иноватора „Иност“ у Бањалуци наш ученик Александар Спасојевић  добио је награду за најбољи рад из области електронике. Специјалну диплому тада је добио и ученик Омер Салкановић. У Београду, на Фестивалу „Проналазаштво 2018“, освојили смо пехар и двије дипломе, те специјалну диплому за менторство. Од Савеза иноватора Чешке наши ученици Спасојевић и Салкановић су, такође, добили дипломе за своје иноваторске радове -  подсјетио је Макрин.
Бијељински иноватори награђени су и у септембру у Бијељини у оквиру манифестације „Ноћ истраживача“. Савез иноватора из Португалије одлучио је, на основу онога што је виђено на „Тесла фесту“, да бијељинским иноваторима додијели диплому за успјешну организацију и наступ нановосадском иноваторском окупљању.