Документи

Новости

Радници "Патриота" раде без обзира на временске услове

18.10.2018
slika
slika

Предузеће "Патриот" већ 17 година препознатљиво је, како на подручју Града Бијељина, тако и на ширем подручју Републике Српске, јер је основано са циљем запошљавања ратних војних инвалида од прве до осме категорије и осталих инвалида са тјелесним оштећењима до 70 одсто. Оснивач предузећа је Градска борачка организација, а "Патриот" тренутно запошљава 22 радника. Ангажовањем сезонских радника, број се повећава, па на радне задатке распоређују и преко 30 људи.
Директор предузећа Душан Марковић подсјећа да запослени у предузећу обављају послове који подразумијевају контролу наплате паркинга, блокирање непрописно паркираних аутомобила, одржавање канала Дашница, путних праваца из града и градског парка, а располажу и копир апаратом у Шалтер сали Градске управе. Током протеклих година, успјели су да обезбиједе потребна возила и остале машине и алате који су им неопходни за пружање услуга.
- "Патриот" има коректну сарадњу са локалном заједницом, јер им у складу са Законом о професионалној рехабилитацији, додјељују одређени број послова, а веома је добра сарадња и са Фондом за професионалну рехабилитацију Приједор који им на вријеме врши поврат средстава дефинисана законом, односно, средства за социјално и пензионо осигурање. Настојимо да испоштујемо све оно што налаже Закон о раду. Евидентан је проблем наплате потраживања, али се трудимо да одржимо тренд сервисирања обавеза. С обзиром на то да је предузеће основано са циљем да особама са инвалидитетом омогући право на рад, наше активности су усмјерене на проналажење већег броја послова како бисмо на тај начин повећали број запослених - навео је Марковић.
Запослени у "Патриоту" радне обавезе обављају по свим временским условима и не жале се, јер како истичу, срећни су што имају посао, а на послодавце апелују да запошљавају ратне војне инвалиде и демобилисане борце, јер то је најбољи начин помоћи овим категоријама.