Документи

Новости

„Капетан Миша Анастасијевић“ успјешним колективима и појединцима

07.07.2018
slika
slika

У Бијељини су крајем прошле седмице свечано уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић“ као дио пројекта „Пут ка врху“ чији циљ је афирмација предузетништва, односно, изградња и јачање просперитета у духу унапређења прекограничне сарадње.
Према ријечима директора новосадске агенције „Медија инвент“, која стоји иза овог пројекта, Владе Маркановића – њихов главни  циљ је промоција успјеха и успјешних људи који стварају нове вриједности и имају визију развоја.
На  свечаности у Центру за културу „Семберија“ додијељења су признања  појединцима, институцијама и  предузећима која својим радом и квалитетом у 21 категорији промовишу привредни развој и друштвенy одговорност на подручју Семберије, Мајевице и Подриња.
Први сет признања уручио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, а међу лауреатима су били замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић за професионализам и стручни ангажман у Савјету министара БиХ, министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић за унапређење пословног амбијента у Српској, док је први човјек општине Лопаре Радо Савић добио престижно признање као најуспјешнији начелник у региону.
Гимназија „Филип Вишњић“ из Бијељине добитник је признања за најбољу образовне установе у региону, а Јавна здравствена установа Болница Зворник је најбоља здравствена установа. Признање за традицију и друштвену одговорност у области одбране и безбједности додијељено је Техничко ремонтом заводу Братунац, за изврсност у пословању и друштвену одговорност предузећу „Електро-Бијељина“, те бијељинском мотелу „Браћа Лазић“ за туристичку понуду. Међу добитницима признања су и и Аграрни фонд Града Бијељина и компаније „ЗП комерц“, „Интергај“, „Бук промет“, „Семберка“, „ПАСС“, „Стеко центар“, „Терекс коп“, „Фалкон“, „Хигра“, „Бодакско“, „Атос осигурање“, „Млин Павловић“.
Судећи према ријечима познатог књижевника Пере Зубца, чињеница да се ово признање додјељује већ 18 година за редом, то говори довољно о њеном значају да се под ликом и дијелом чувеног задужбинара Мише Анастасијевића његује пословни развој и друштвена одговорност појединаца који имају задатак да стварају бољи амбијент за будуће генерације, из којих ће се изњедрити будући лауреати.