Документи

Новости

Нова савремена кланица ЗП комерца у Вршанима

03.07.2018
slika
slika

У оквиру Месне индустрије „ЗП комерц“, данас је у Вршанима отворена савремена кланица у чију изградњу и опремање ова компанија је уложила 12 милиона конвертибилних марака.
На свечаном отварању су присустовале бројне званице, међу којима су били и високи званичници заједничких органа БиХ, Републике Српске, Града Бијељина и других локалних заједница – министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, предсједник Републике Милорад Додик, градоначелник Мићо Мићић, министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, први људи општине Соколац и Брчко Дистрикта Милован Бјелица и Синиша Милић и други.
Градоначелник Мићић је у обраћању истакао да је компанија „ЗП Комерц“ доказ да се у сектору пољопривреде може успјешно пословати:
- У Семберији имамо 60.000 хектара обрадивог земљишта и наша будућност је у развоју пољопривреде. Треба да будемо срећни што имамо људе попут Љубише Росића и његово предузеће и зато апелујемо на више органе власти да регулишу питање концесија над пољопривредним земљиштем, како би пољопривредници и предузећа могли да заокруже производњу – истакао је Мићић.
Власник „ЗП Комерца“ је најавио да ће у новој кланици посао добити педесет радника и додао да овај корак представља почетак продора на европско и арапско тржиште за шта су испуњени сви неопходни стандарди.
У име Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, наставак подршке је најавио министар Шаровић.
- Улагање у своју локалну заједницу је истински патриотизам и заслужује подршку свих нивоа власти. Стање на тржишту меса је „на добром путу“ и немамо вишкова. Чињеница да су овдје окупљени представници свих нивоа власти је доказ да је ријеч о успјешном привреднику и врата Министарства су увијек отворена за њих. Пред нама је перспектива извоза 30.000 тона меса на турско тржиште и сигуран сам да ће турски инспектори примити овај објекат – изразио је увјерење министар Шаровић.