Документи

Новости

Бијељина на Међународној конференцији о примјени Агенде 2030

04.06.2018
slika
slika

Представници Градске управе Града Бијељина учествовали су на Међународној стручној конференцији  на тему „Агенда 2030 - Искуства у имплементацији на локалном нивоу“ у Конштанцу у Њемачкој.
Конференција је одржана половином маја, у организацији њемачког Министарства за привредну сарадњу и развој, а учествовали су и  представници државних и локалних власти Швајцарске, Аустрије, Њемачке, Гане и БиХ.
Град Бијељина је био једина локална заједница из БиХ која је учествовала на Конференцији, а шеф Кабинета Градоначелника Миле Пејчић и шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић, представили су активности које су усмјерене на подизање свијести и локализацију Агенде 2030 на локалном нивоу. Такође, представили су и циљеве одрживог развоја кроз пројектне активности на локалном нивоу, које су засноване на партнерству цивилног, приватног и  јавног сектора, а који доприносе унапређењу живота у заједници.
- Циљ конференције био је размјена досадашњих искустава и представљање позитивних примјера имплементације Агенде 2030 и одрживих развојних циљева, као и промоција значаја наведене Агенде и њене имплементације, нарочито на локалном нивоу - навео је шеф Кабинета Градоначелника Бијељине Миле Пејчић.
У оквиру конференције, кроз активно учешће актера, представљени су и дефинисани изазови и могућности локалних заједница, засновани на одрживим развојним циљевима од интереса за градове и општине.