Документи

Новости

У радионици „Сфумато“ се уче сликарству

18.04.2018
slika

У Бијељини је од септембра прошле године отворена сликарска радионица „Сфумато“, коју за сада похађају 23 полазника различитих узраста, заинтересована да науче сликарску вјештину.
Према ријечима мајстора радионице Споменка Ђекића, слична оваква радионица у којој је и сам пекао занат, постоји у Зворнику од 2004. године, а он је одлучио да је покрене и у Бијељини.
- Радионица је стално отворена за упис нових чланова, све до попуне мјеста. Полазници мјесец дана уче цртеж, да би се навикли на технику, а након тога слиједи акрилик на картону. Радионице се одржавају два пута седмично, у трајању од по два сата - навео је Ђекић, додајући да постоји посебна група за дјецу од седам до десет година, као и да је у плану да у скоријем периоду полазници радионице излажу своја дјела у Бијељини.
Споменко Ђекић је излагао своје радове у Изложбеном салону Народне скупштине Репиблике Српске, у Зворнику је имао самосталну изложбу, док је у Банском двору у Бањалуци у току групна изложба на којој су и његови радови. Омиљени правац у сликарству му је хиперреализам, а добитник је плакете за најбољег студента у класи на Одсјеку за сликарство Академије умјетности у Бањалуци.