Документи

Новости

Отворен Пословни форум менаџера Бијељина 2018

28.03.2018
slika
slika

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић отворио је данас дводневни „Пословни форум менаџера Бијељина 2018.“ који је окупио више од 400 учесника, међу којима су и врхунски менаџери у области менаџмента, економије, јавне управе, медија и спорта из Републике Српске, БиХ и региона.

Пословни Форум менаџера организовао је Центар за едукацију Про Едука, под покровитељством Града Бијељина, с циљем пружања директне подршке управљачком кадру кроз едукацију, презентацију и промоцију нових трендова и кретања, као и увезивања успјешних менаџера и руководилаца из региона.

- Начелници и градоначелници треба да иду у корак с временом када је у питању управљање људима и ресурсима, а вјерујем да ће данас и сутра сви који су на Форуму бити у прилици да чују и усвоје знања и искуства неких од најеминентнијих стручњака. Домаћин смо и покровитељ Пословног форума менаџера, догађаја који већ има традицију, а први пут се догађа у Бијељини. Ово је важан догађај за нас, за цјелокупну привреду Бијељине и предузетнике који овдје послују јер смо домаћини бројним менаџерима и врхунским стручњацима у области менаџмента, који ће представити могућа рјешења за савремене изазове у пословању. Ово је начин да се иде укорак са новим трендовима, али и да се размјене искуства, како би се што боље пословало и напредовало и то не само у фирмама и предузећима, него и у локалној управи - навео је Мићић.
Предсједник Организационог одбора Пословног форума менаџера Предраг Јовић истакао је да су организационе припреме овог Форума почеле прије пола године.
- Привредници су жила куцавица овог града и надам се да смо им се знањима и и искуствима које ће данас и сутра чути макар мало одужити за посвећен рад на унапријеђењу пословања, самим тим и унапријеђењу привреде Града Бијељина. Наша идеја водиља, али и жеља, јесте да Бијељина буде домаћин оваквих окупљања што чешће и да на тај начин Бијељину ставимо на мапу догађаја који имају за циљ подршку и развој привреде на најбољи могући начин – едукацијом и увезивањем управљачког кадра - истакао је Јовић.
Према ријечима организатора, савремени концепти менаџмента засновани су на управљању на темељу знања, информација и иновација, а управо су иновације, мега и микро-трендови на тржишту и бизнису, теме предавања и панел дискусија на четвртом Форуму менаџера.
На сесијама и панелима првог дана Форума теме су биле „Бизнис-модели новог времена – економија дијељења“, „Бизнис-лекције из спорта“, „Редефинисање успјеха – бизнис и образовање за менаџмент за одрживи развој“, „Менаџери, лидери и ментори“, „Нови концепт рада и радног мјеста“ и „Изазови у вођењу за жене менаџере“. На форуму су говорили познати стручњаци и практичари из ових области Драгана Ђермановић, Владимир Вулић, Бране Грубан, Бранимир Бркљач, Дејан Томашевић, Миленко Гудић, Душко Крсмановић, Горан Милић и други.
За други дан Форума најављене су теме „Како да управљате миленијумском генерацијом“, „Управљање породичним фирмама и њихов значај за локалне економије“, „Корпоративним лобирањем до јаче економије“, „Партнерство као темељ локализације глобалне агенде 2030“ о којима ће говорити Бране Грубан, Владимир Вулић, Драган Моћевић, Душко Крсмановић, Миле Пејчић и Анкица Тодоровић, а за крај Форума планирана је панел-дискусија „Изазови за менаџмент у јавној управи“ на којој је најављено учешће премијера Кантона Сарајево у техничком мандату Елмедина Конаковића и градоначелника Бијељине, Брчко Дистрикта и Зворника Миће Мићића, Синише Милића и Зорана Стевановића.