Документи

Новости

Нова радна мјеста за раднике металске струке

07.02.2018
slika

Делегација Министарства одбране Намибије коју је предводио адмирал Петер Вилхо посјетила је погоне металског предузећа „Технички ремонт Братунац“ у Бијељини са којим су Намибијци већ успоставили пословну сарадњу.
Руководилац Пословне јединице „Техничког ремонта“ у Бијељини Вељко Љубинковић је навео да у погонима некадашње фирме „Елвако“ која је у стечају, раде од августа прошле године и до сада су обновили велики дио производње и упослили 40 бивших радника.
- Поред челичних конструкција за тржиште Намибије и други наши производи поново се извозе у свијет. Послали смо дио радника на обуку у Њемачку за чије ћемо тржиште производити контејнере, имамо и веома добру сарадњу са фабриком глинице „Алумина“, а обнављамо и сарадњу са свим ранијим купцима - истакао је Љубинковић.
Према његовим ријечима, са повећањем обима производње повећаваће се и пријем радника, а у овој години у погонима предузећа ТРБ у Бијељини могло би бити ангажовано од 70 до 100 радника металске струке, а уз старије раднике обучавају и нову радну снагу.