Документи

Новости

Нови погон фабрике Пасс, нова радна мјеста

30.11.2017
slika
slika

У Бијељини је отворен нови производни погон компаније “ПАСС” , у коме ће посао добити нових 120 радника.
У овом погону производиће се дијелови за аутоиндустрију, која се реализује у сарадњи са њемачким партнерима, а клијенти компаније "ПАСС" већ сада су водећи произвођачи у аутоиндустрији, као што су Мерцедес, Пежо, БМВ и други, за чије брендове производе ауто-дијелове.
Производни погон из Бијељине и партнерске фирме из Њемачке омогућиће проширење производње и пласирање производа на тржиште Европске уније.
- Пред нама је велика будућност. Од када смо кренули у производњу, заједно са њемачком Компанијом “ПАСС” у марту ове године успјели смо за дупло повећати број радника. Тренутно имамо 165 запослених, а са данашњим отварањем новог погона, рачунамо да ће бити запослено још најмање 120 радника - најавио је директор бијељинске Компаније “Пасс” Радо Малетић, који је навео да је могуће да се погони из Пољске преселе у Бијељину, што би опет била прилика за нова радна мјеста.
Према Малетићевим процјенама, у наредне двије до три године ова фирма би могла бројати око 1.000 запослених.
На отварању погона у Бијељини били су и представници њемачке компаније.
- Већ смо почели са производњом пластичних цијеви њиховим савијањем и наставићемо то да радимо у још већем обиму. Због тога нам је била потребна једна оваква зграда, да би инсталирали све машине које су потребне за овај процес - навео је генерални директор њемачке Компаније “Пасс” Карстен Гевеке.
Отварање нових радних мјеста од стратешког је значаја и за Град Бијељину, истакао је градоначелник Мићо Мићић, наглашавајући да су ово директна страна улагања.
- Ово је велики дан за наш Град. Отвара се велики број радних мјеста и углавном се ради о женској радној снази. Посебно је значајно што постоје велики планови о запошљавању још неколико стотина радника, као и да се комплетира производња за аутоиндустрију - навео је градоначелник Мићић.