Документи

Новости

„Предузетник“ слави 110 година од оснивања

20.11.2017
slika

Градско занатско-предузетничко удружење „Предузетник“ из Бијељине у петак, 24. новембра ове године, ће обиљежити значајан јубилеј - 110 година организовања и удруживања занатлија.
- Ово је јубилеј којим се може похвалити мали број локалних заједница, не само у Републици Српској, него и у БиХ, што довољно говори о традицији, успјеху и континуитету занатства у Семберији, као и нашег Града у цјелини у то вријеме - истакао је извршни директор овог Удружења Милорад Стевић.
Удружење је још тад имало печат елипсастог облика са симболичним приказом двије стегнуте песнице у средини, годином оснивања и слоганом: „У сложном је раду спас“ као и своја правила рада.
Имајући у виду значај јубилеја, покровитељ манифестације ће бити Градска управа Бијељина, уз подрушку Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске. Организатори су за ову прилику припремили и пропратни програм, укључујући округли сто на тему актуелних проблема и перспектива у предузетништву, као и посјету изложби фотографија у Музеју Семберије.