Документи

Новости

Сајамски викенд у Бијељини

14.11.2017
slika

У Бијељини ће наредних дана бити организовани Сајам меса и Сајам за дјецу и породицу, са разноврсним садржајима за које се очекује да ће привући бројне посјетиоце из Бијељине и околних средина. 
Домаћин првог „Семберског сајма меса“ од 16. до 19. новембра биће предузеће „Глобус“ из Дворова. Директор овог предузећа Миленко Зупур најављује да се на Сајму очекује двадесетак произвођача, прерађивача и дистрибутера меса, који ће своје производе представити посјетиоцима.
- Сајам ће бити одржан на платоу испред нашег предузећа у Дворовима. Замислили смо да то буде продајна изложба меса и месних прерађевина из Семберије и ужег региона. Припремамо презентацију традиционалних начина припреме зимнице од меса из различитих српских крајева. Такође, осим меса, очекујемо и прерађиваче воћа и поврћа, фирме „Танасић“, „Сава Семберија“, као и представнике дестилерија и винарија из Републике Српске, Србије и Црне Горе - најавио је Зупур.
Према његовим ријечима, организовање Сајма меса представља жељу да се и широј јавности покаже чиме то све Семберија располаже и какве ресурсе има у сточарству и производњи меса.
Сајам меса ће трајати три дана, а званично отварање је у петак, 17. новембра, у 11:00 часова. Осим сајамске изложбе, за посјетиоце ће бити испечен и бик на ражњу, а биће приређени и бројни образовни и музички садржаји.
У спортској сали у кругу некадашње фабрике „Зенит“ у Бијељини ће 18. и 19. новембра бити одржан „Сајам за дјецу и породицу 2017“. 
Овај дводневни догађајо обухватиће програме са мноштвом образовних и забавних садржаја у више тематских цјелина, а поред изложбених штандова биће уприличен фестивалски програм и постављен спортски полигон. Посјетиоци ће моћи да уживају и у представама, концертима, такмичењима, предавањима и радионицама.
Фестивалски дио је предвиђен за представљање вртића, школа, удружења и клубова, чији ће малишани представити своја умијећа. Уз дружење и игру, дјеца ће бити у прилици да се упознају и са радом јавних служби, а удружења које се баве заштитом права дјеце и породице даваће савјете и организоваће предавања и радионице за родитеље. 
Организатори Сајма „Медија Плус Груп“ најављују да ће на једном мјесту бити окупљено више од 40 излагача, укључујући произвођаче и дистрибутере дјечје хране, одјеће, обуће, опреме, козметике, играчака, вртића, школе страних језика, издавачких кућа, књижара, али и телекомуникационе оператере, апотеке, банке, осигуравајуће куће, ауто‐куће и туристичке организације.
Уз дводневну забаву и едукацију, посјетиоци ће добити и бројне поклоне, сајамске попусте, снижене уписне чланарине за школе страних језика, акцијска издања дјечјих књигa, као и мноштво других изненађења. 
Улаз на Сајам биће бесплатан, а почасни покровитељ ове манифестације је Градска управа Града Бијељина.