Документи

Новости

Продужен Јавни позив незапосленим лицима за обуку и преквалификацију у области дрвопрераде

30.10.2017
slika

Град Бијељина и Јавна установа Завод за запошљавање Републике Српске су до 13. новембра продужили Јавни позив незапосленим лицима за пријаву учешћа у програму обуке у склопу Пројекта „Континуираном инстутиционалном сарадњом до одрживих радних мјеста у Бијељини“.
Циљ спровођења обуке по овом Јавном позиву је стицање знања и вјештина потребних за обављање послова на конкретном радном мјесту, и то за Програм оспособљавања оператера за рад на ЦНЦ машинама за обраду дрвета, као и Програм оспособљавања за прераду дрвета/столара намјештаја.
Јавним позивом је предвиђен програм обуке у трајању од 57 часова теоријске обуке у ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин“ Бијељина и 87 часова практичне обуке код приватних партнера у Пројекту. Полазницима практичне обуке ће бити плаћени трошкови превоза и топлог оброка, као и осигурање радника од повреде на раду.
Циљна група при избору полазника ће бити одређена по следећим приоритетима, односно, занимањима: дрвопрерађивачка струка,
машинска струка, грађевинска струка, незапослена лица која имају радно искуство у нaведеним областима, остала занимања.
Предност за учешће у Програму обуке по овом Јавном позиву имају млади, жене, лица преко 45 година, активни тражиоци запослења, као и други припадници осјетљивих група,  који су дугорочно незапослени и налазе се на евиденцији активних тражилаца посла на дан расписивања јавног позива. Предност ће се обезбиједити кроз бодовање приликом селекције кандидата.
За најмање 30 одсто обучених полазника са најбољом оцјеном биће обезбијеђено запослење у предузећима, која ће спроводити обуку или у другим предузећима.
Детаљније информације и обрасци за пријаву могу се добити на огласним таблама и званичним интернет- странама Градске управе Града Бијељина, ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске, ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин“ Бијељина, Привредне коморе Републике Српске - Подручне привреднe коморe Бијељина и „Mега дрво“ д.о.о. Бијељина.
Додатне информације по овом Јавном позиву могу се добити у Заводу за запошљавање Републике Српске - филијала Бијељина на број телефона: 055 226 855, или у Одсјеку за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина, на бројеве телефона 055 233 169 и 055 233 132.
Град Бијељина је главни имплементатор пројекта, а поред ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, партнери у Пројекту су ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин“ Бијељина, Привредна комора Републике Српске - Подручна привредна комора Бијељина, Факултет пословне економије – Универзитет Источно Сарајево, као и бијељинска предузећа „Стеко центар“  и „Мега дрво“.
Пројекат се проводи у оквиру ширег пројекта подршке локалним партнерствима за запошљавање у БиХ, који финансира Европска Унија, а спроводи Међународна организација рада (ILO).