Документи

Новости

Задовољни произвођачи кромпира и "Семберка"

04.09.2017
slika

Фабрика за сушење поврћа и производњу зачина „Семберка“ Јања у сарадњи са компанијом „Бинго“, увелико прерађује кромпир чије је сјеме, заједно са вјештачким ђубривом подијељено у сарадњи са Федералним министарством за избјеглице и расељена лица и Градском управом Града Бијељина.
Из фабрике истичу да су задовољни квалитетом овог поврћа који стиже у њихове погоне.
- Досад је откупљено око 150 тона чија је прерада почела, а очекивани род је око 1.500 тона. У плану је и прерада по око 3.000 тона шаргарепе и паштрњака. Компанија "Бинго" наставља да улаже у фабрику, тако да су купљене нове машине и опрема, што је и услов за квалитетан крајњи производ, као и њихов пласман на страна тржишта - истиче директор фабрике Златан Пејић.
У фабрици је уведен и стандард ISO 22.000, а у поступку је увођење халал стандарда, да би производи могли бити пласирани и на источна тржишта. Фабрика тренутно има 130 радника, који производе девет „Семберкиних“ брендова који се продају у „Бингу“, међу којима је најпознатији „Семберски додатак јелима“.
Директор Пољопривредне задруге „Агрофармер“ из Јање Мујо Богаљевић изузетно је задовољан сарадњом са компанијом „Бинго“:
- Ово је први пројекат који организујемо у сарадњи с „Бингом“. Остварили смо изузетно фер и коректне односе и све што је претходно договорено је и испоштовано. Имали смо тешку годину због суше, али смо изузетно задовољни приносом, као и откупом – оцијенио је Богаљевић.