Документи

Новости

„Јелен пиво“ и „М:тел“ покровитељи купа у малом фудбалу

17.08.2017
slika
slika

На Тргу краља Петра I Карађорђевића у Бијељини, 16. августа је отворен турнир у уличном фудбалу „Јелен куп 2017“, на коме учествује преко 30 екипа.
Спортску манифестацију, коју је и ове године подржала компанија „М:тел“, организује Удружење грађана Центар за едукацију, омладину и спорт из Бањалуке, уз подршку Фудбалског савеза Републике Српске.
Оснивач Удружења Сергеј Мочевић истакао да је циљ турнира да се кроз „улична правила“ повећа број учесника и омогући аматерима и рекреативцима да покажу своју љубав према спорту и равноправно се надмећу између себе.
- Циљ нам је и да дамо допринос локалној заједници кроз самозапошљавање младих и омладине, креирање занимљивог садржаја за младе, ангажовање локалних привредника кроз обезбјеђивање средстава првенствено од приватног сектора, туристичка промоција града домаћина и ублажавање негативних посљедица савременог начина живљења младих - појаснио је Мочевић.
Он је додао и да је један од најважнијих елемената овог пројекта његов друштвено корисни карактер, јер је план да, заједно са покровитељима догађаја, Удружење обнови или направи што више спортских игралишта у градовима у којима се одржава ова манифестација, а који остају као трајан поклон становницима тих градова.
Портпарол „М:тела“ Милица Стојаковић рекла је да ова компанија подржава манифестације које промовишу спортске вриједности, имају друштвено одговорни циљ, али и ангажују велики број младих, као што је то случај са „Јелен купом“.
Финале овог такмичења биће одржано 2. септембра у Бањалуци, а партнери манифестације су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарство спољних послова Србије.

 

(Извор фотографија: фејсбук страница "Јелен куп БиХ 2017")