Документи

Новости

"Спектар дринк" наставља успјешно пословање

20.06.2017
slika
slika

Предузеће „Спектар дринк“ прославило је 21 годину успјешног пословања, а тим поводом донирали су једнократну новчану помоћ удружењима грађана и спортским клубовима у укупном износу од 3.000 конвертибилних марака.
Помоћ су добили Регионално удружење ампутираца Бијељина, Хуманитарно удружење „Арта“, Удружење слијепих и слабовидих регије Бијељина, Удружење глувих и наглувих регије Бијељина, Стрељачки клуб РВИ „Орао“ и Удружење обољелих од мултипле склерозе Семберије-Мајевице-Посавине. Такође, донације су добили и Фудбалски клуб „Милош Обилић“ из Новог насеља Јања, Боксерски клуб „Радник“ из Бијељине и Фудбалски клуб „Глоговац“ из Глоговца, као и Основна школа „Свети Сава“ у Бијељини.
- Желимо да дамо примјер осталим предузећима да се понашају друштвено одговорно, а удружењима, спортским клубовима и образовним установама да поручимо да се препознаје њихов добар рад – истакао је Ђорђе Славињак, директор и власник „Спектар дринка“.
- Завршили смо откуп 15 тона јагоде, почели смо да откупљујемо купус, а ускоро креће и откуп кајсије. Надамо се да ћемо и ове године имати континуитет у откупу, са око 700 тона воћа, а од поврћа, између осталог планирамо откуп 500 тона купуса. Оно што могу да најавим је да ће са наше стране исплата пољопривредницима бити редовна.
Ових дана навршава се и 26 година постојања фирме „Изградња“, матичне куће из које је прије 21 годину проистекао„Спектар дринк“ - предузеће које  данас запошљава више од 100 радника. Производи који излазе кроз капије предузећа завршавају како на домаћем, тако и на тржиштима земаља региона и свијета. У „Спектар дринку“ могу се похвалити континуитетом у пословању, а руководство истиче да не размишљају о смањењу броја радника, већ супротно, теже  да повећају број запослених.
Циљ им је  да учврсте стабилност у пословању и да буду друштвено корисни, како би кроз откуп домаћих пољопривредних производа подржали више стотина пољопривредника који своје производе предају „Спектар дринку“.Поред прераде пољопривредних производа, „Спектар дринк“ шири своју дјелатност, па је недавно отворен и тржни центар „Спектар“ у Патковачи.