Документи

Новости

У јулу наставак изградње канализације

16.06.2017
slika

Средином јула требалo би да почну радови на завршном дијелу пројекта изградње система за прикупљање и пречишћавање отпадних вода у Бијељини.
Реализацијом ове фазе, која ће коштати око осам милиона евра, на систем ће бити прикључена домаћинства која се налазе у дијелу града између улица Српске војске и 27. марта, као и у Улици Димитрија Туцовића.
Влада Холандије је преко програма „ОРИО“ за ову фазу изградње канализације одобрила 6,5 милиона евра донаторских средстава,а остатак средстава биће обезбијеђен из градског буџета.
Предвиђено је да радови трају осаманaест мјесеци, а изводиће их предузећа „Хигра“ и „Бук промет“. Завршетком овог дијела пројекта биће обезбијеђено преко двије и по хиљаде нових прикључака на канализациони систем.
- Саобраћај у овом дијелу града ће на вријеме бити преусмјерен на алтернативне правце, тако да извођење радова неће представљати већи проблем за функционисање живота у граду. У оквиру пројекта биће изграђена и кружна раскрсница између улица 27. марта, Српске војске, Николе Тесле и Жртава фашистичког терора, чиме ће бити ријешен проблем успореног одвијања саобраћаја на овој раскрсници.
Подсјећам да је Студија изводљивости, која је урађена 2006. године,  дефинисала читав систем одвођења отпадних вода и заштите изворишта питке воде на територији Града Бијељина - навео је директор ПИУ тима за реализацију овог пројекта Владо Симеуновић, додајући да је Бијељина једини Град у БиХ који је успио да искористи средства ОРИО програма и испуни све услове који су неопхoдни за добијање донација.