Документи

Новости

Ускоро нова хала и посао за 150 радника

10.05.2017
slika

Предузеће „Сеп“ из Љесковца код Бијељине, које десетак година успјешно производи дијелове за аутомобиле - цијеви за проток течности, резервоаре и бризгаљке за прање вјетробранских стакала, недавно је промијенила власника и постала дио велике њемачке фирме „Pass“. Ово предузеће које тренутно запошљава 110 радника, углавном жена, до краја године прошириће свој производни програм и запослити нових 150 радника. 
Поред четири предузећа које већ посједује у Њемачкој и пет предузећа у другим европским земљама, нови власник је тражио предузеће из ове области и на подручју Балкана.
- Европски стил рада, максимална пажња која се посвећује квалитету производа и роковима испоруке навели су Нијемце да купе „Сеп“ - навео је досадашњи власник и директор предузећа Радо Малетић.
Тренутно су у завршној фази припреме за изградњу нове производне хале, површине 2.800 квадратних метара, пристигле су савремене машине из Пољске, а десетак младих радника из Бијељине већ је упућено на специјализацију у Пољску.
Из фирме „Pass“ су најавили изградњу још два нова производно-складишна објекта, чиме се отвара перспектива за отварање нових радних мјеста. За нове погоне биће потребна јача и квалитетнија струја, па је у току изградња нове трафо-станице и приступне саобраћајнице.