Документи

Новости

Испуњење обећања пољопривредницима

21.04.2017
slika

На основу краткорочног кредитног задужења Града у износу од 600.000 конвертибилних марака, које су данас усвојили одборници бијељинске Скупштине, биће измирене обавезе према пољопривредним произвођачима у Семберији.
- Кредитна средства ће бити употребљена за исплату подстицаја пољопривредним произвођачима, за које су стекли право у 2016. години. Пољопривредници могу очекивати да средства буду оперативна чим се, на основу ове Одлуке, постигне договор са банком о кредитном задужењу - најавио је градоначеник Бијељине Мићо Мићић.
Одборници су усвојили и Одлуку о расподјели средстава, на основу које ће Аграрни фонд исплатити подстицај произвођачима пшенице од два фенинга по килограму хљебног жита, као што је раније било најављивано.
- Помоћ пољопривредним произвођачима један је од приоритета рада Градске управе, за шта је најбоља потврда било оснивање општинског Аграрног фонда, који је био први такав фонд у БиХ. Обезбјеђивањем два фенинга подстицаја по килограму пшенице само испуњавамо раније најављену подршку нашим пољопривредницима и вјерујем да ће им ова мјера бити од велике помоћи у овогодишњој пољопривредној сезони - истакао је Мићић.