Документи

Новости

"ОРАО" испуњава услове за ремонт малезијских мотора

17.03.2017
slika

Представници Малезијског краљевског ваздухоплвства (Royal Malaysian Airforce) боравили су у тродневној радној посјети предузећу "ОРАО" у Бијељини, од 13. до 15. марта, гдје су извршили аудит овог предузећа са циљем оцјене његове прихватљивости за ремонт мотора „Випер 632-43“.
- "ОРАО" је током анализа и оцјењивања у потпуности доказао да испуњава услове који су били неопходни. На основу тога, ово предузеће је оцијењено као кадровски и технички квалификовано за ремонт мотора „Випер 632-43“ - навели су представници предузећа "ОРАО".
За четверочлану делегацију Direktorate general technical airworthiness, коју је предводио генерал Заки Бин Заин, градоначелник Бијељине Мићо Мићић је организовао пријем и упознао их са привредним потенцијалима Бијељине.
- Увијек нам је драго када имамо прилику да угостимо госте из иностранства у нашем Граду, с обзиром на то да су сви они потенцијални инвеститори. Разговарали смо о могућностима сарадње у области привреде, а бројне посјете дипломатских и привредних делегација из других земања потврда су да је убрзани развој Бијељине у претходних десет година учинио овај Град врло привлачним за даље инвестирање - истакао је градоначелник Мићић.
Делегација је након пријема обишла ужи центар Града, као и историјске и вјерске споменике, укључујући и Атик џамију чију је обнову је подржала Амбасада Малезије у БиХ.