Документи

Новости

Град продаје земљиште по повољним условима у Индустријској зони 2

29.12.2016
slika

Бијељинска Градска управа расписала је оглас за продају грађевинског земљишта у Индустријској зони 2. Укупна површина земљишта која ће се наћи на лицитацијама 5. и 10. јануара је око 210.000 квадратних метара, подијељених у 29 парцела, а почетна цијена је од 10 до 30 конвертибилних метара по квадратном метру, у зависности од положаја парцеле.

Поред повољне цијене и атрактивног положаја преко пута Агротржног центра на магистралном путу Бијељина-Брчко, Град је за инвеститоре у Индустријској зони 2 обезбиједио и могућност плаћања земљишта у 60 једнаких рата, асфалтиране главне саобраћајнице, као и могућност брзог прикључка на водоводну, канализациону и електро-мрежу. У близини је и гасоводна мрежа за коју се очекује да убрзо буде стављена у функцију, а у наредним седмицама у Индустријској зони биће постављена и савремена јавна расвјета. Преостала инфраструктура ће бити грађена упоредо са изградњом објеката на проданим грађевинским парцелама.

До сада је у овој Индустријској зони продано осам парцела, а у Градској управи истичу да ће ова зона бити ново средиште за пословање, производњу и трговину у Граду Бијељина и позивају све заинтересоване иинвеститоре да се за додатне информације обрате Дирекцији за изградњу и развој Града Бијељина и самој Градској управи.

Јавни позиви за продају земљишта су на линковима: http://sobijeljina.org/download/oglas.pdf и http://investinbijeljina.org/download/oglas_2.pdf

Главни циљ Градске управе је да развојем пословних зона кроз унапређење пословне инфраструктуре и пружање новог сета услуга домаћим и страним привредницима створи услове за ново запошљавање на подручју Града Бијељина, као и шире регије – општина Угљевик и Лопаре, што ће даље довести до укупног убрзаног развоја овог дијела Републике Српске.