Документи

Новости

Сајам средњих школа и занимања

15.12.2016
slika
slika

Бијељински основци су на данашњем другом Сајму средњих школа и занимања „Изабери школу – изабери будућност“ имали прилику да се упознају са занимањима за која могу да се школују у средњим школама на подручју Бијељине.
На Сајму, у организацији бијељинске Градске управе и Омладинског комуникативног центра из Бањалуке, представило се шест средњих школа чији ученици су на креативан начин представили занимања за која се школују.
- Ученици деветих разреда основних школа су по планираном распореду дошли на Сајам и упознали се са средњим школама, да би  у будућности, на основу утисака са Сајма, могли да изаберу шта их највише интересује када је ријеч о њиховим будућим занимањима - навео је програмски менаџер у Омладинском куминикативном центру Бањалука Анте Јурић Маријановић.
- Доношење одлуке коју школу да упишу након основне веома је важна за основце, а захваљујући оваквим манифестацима ученици имају прилику да се на лицу мјеста упознају са различитом образовном понудом и активностима које се изводе у средњим школама на подручју Града Бијељина. Градска управа сарађује и са привредницима и анализира која су то дефицитарна занимања, да би могли да усмјеримо основце да се школују за она занимања коју су перспективна и која пружају лакшу могућност за проналазак посла - истакао је шеф кабинета Градоначелника Града Бијељина Миле Пејчић.