Документи

Новости

ФПЕ и Градска управа на истом задатку

30.11.2016
slika
slika

Факултет пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву и Град Бијељина озваничили су данас досадашњу успјешну сарадњу потписивањем Меморандума о разумијевању, а у циљу заједничког рада на пројектима који ће допринијети укупном развоју Бијељине.

Активности планиране у оквиру ове сарадње обухватиће, прије свега, побољшање нивоа образовања, коришћење ресурса знања ове образовне установе у даљем развоју Града, активније укључивање младих у процесе самозапошљавања и унапређење квалитета живота студената у нашем Граду.

- Високо образовање је важна карика у развоју сваке локалне заједнице, зато ми као градска администрација радо чинимо и оно што није у нашој надлежности да помогнемо факултетима у Бијељини. Кредитним средствима смо изградили Центар за високо образовање, а у плану нам је измјештање касарне и изградња студентског центра на том мјесту, како бисмо привукли још већи број студената и обезбиједили им боље услове за учење. Данас смо постигли договор којим ће Град Бијељина подржати све научне скупове који се буду одржавали у организацији факултета Универзитета у Источном Сарајеву – нагласио је након потписивања Меморандума градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Напомињући да високо образовање није обавеза локалне заједнице, градоначелник Мићић је истакао да ће Градска управа ипак тражити од ресорног Министарства да се заједничким средствима уреди прилаз Центру за високо образовање и ријеши питање расвјете око Центра.

Декан Факултета пословне економије у Бијељини, проф. др Миладин Јовичић изразио је задовољство што ће ова образовна установа сопственим ресурсима допринијети развоју Града.

-  Ми ћемо путем свог научног и стручног потенцијала, односно знањем наших кадрова, понудити локалној администрацији нове идеје које значајно могу допринијети економском, а самим тим и свеукупном развоју заједнице. Прва прилика за то ће нам се пружити приликом ревизије Стратегије развоја Града Бијељина, која ће бити ускоро спроведена – додао је Јовичић.

Он је захвалио градоначелнику Мићићу на напорима које Град улаже да ријеши питање смјештаја студената и закључио да ће једино заједничим напорима администрације, републичких власти и факултета у Бијељини наш Град наставити да се развија као препознатљив студетски центар.