Документи

Новости

Разговори о траси ауто-пута кроз Семберију

06.02.2019
slika
slika

Стекли су се услови за финализацију планске документације Града Бијељина који се односе на трасу ауто-пута према Београду, односно, Бањалуци, након чега ће бити створени услови да се крене у посао у вези са одређивањем контактне тачке ауто-пута преко ријеке Саве, а у даљој перспективи је да ће постојати два преласка у Србију ауто-путем, најављено је након данашњег састанка градоначелника Миће Мићић са директором „Аутопутева Републике Српске” Душаном Топићем.
-  Овај састанак је одржан у право вријеме с обзиром на то да нам у марту слиједи усвајање Просторног плана Града Бијељина. Хвала свима који се залажу да изградња ауто-пута Београд-Бањалука иде преко Бијељине и данас смо настојали да усагласимо идеје гдје да буде спојна тачка са аутопутем према Београду. Наш приједлог је да основа буде већ планирана траса ауто-пута из Бањалуке преко Брчког до Бијељине, а да даље крак ауто-пута иде из правца Патковаче према Рачи, гдје ће се спајати се на аутопут према Београду. Мислим да смо наишли на разумијевање за ову трасу и да би она била најповољнија за развој Бијељине - навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
Директор „Аутопутева Републике Српске“ Душан Топић истакао је да ће постојати два преласка ауто-путем у Србију.
- Један ће бити преко Саве, а један преко Дрине, односно један у Рачи, а један у зони Павловића ћуприје према Бадовинцима, Богадићу и Шапцу. Који дио ће се први радити не зависи само од нас, већ и од колега из Србије. Важно је да сарађујемо и не каснимо - сматра Топић, додајући да је оно што слиједи обезбјеђивање средстава за градњу и тражење партнера.
- Вољели бисмо да то буде модел концесије и концесионог уговора и радићемо на томе - најавио је Топић.