Документи

Новости

Повећање запослености – заједнички циљ Шапца и Бијељине

07.06.2018
slika
slika

Локални савјети за запошљавање градова Шабац и Бијељина су почетком ове седмице у Шапцу организовали тренинг на тему „Грант шеме и приоритетност пројеката“.
Тренингу су присуствовали представници градских управа, установа и институција, а представници Града Шабац су изразили задовољство што су препознати као примјер добре праксе и што су имали прилику да са колегама из Бијељине, гдје је, како су истакли, евидентан убрзани развој, размјене позитивна искуства. Акценат састанка је био на унапређењу привредног амбијента оба града, с циљем привлачења инвеститора и отварања нових радних мјеста.
Начелник бијељинског Одјељења за привреду Дејан Савић је оцијенио да је синергија образовних институција, локалне заједнице, Завода за запошљавање и представника привреде, али и размјена искустава са локалним заједницама у региону најбољи начин да се уоче конкретне потребе за радном снагом.
- Ми смо посвећени том циљу, јер нам је жеља да образујемо кадрове који би по завршетку школовања имали радна мјеста - навео је Савић.
Након тренинга, учесници су обишли Центар за стручно усавршавање у Шапцу и Парк науке, а одржан је и састанак чланова Савјета за запошљавање и образовање Града Бијељина са шабачким Одјељењем за локални економски развој, коме је присуствовала и начелник Виолета Шестић.