Документи

Новости

Размјена идеја Градске управе и Амбасаде Аустрије

28.05.2018
slika

Замјеник амбасадора Аустрије у Бих Волфганг Тил посјетио је протеклог викенда Бијељину, гдје је са шефом Кабинета Градоначелника Милетом Пејчићем и шефом Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкицом Тодоровић разговарао о могућностима за сарадњу.
- Пријатно сам изненађен потенцијалима Града Бијељина, као и напорима Градске управе које улаже да би се наставио развој и напредак Семберије. Бијељина је изузетно добро позициониран Град у БиХ, што отвара бројне могућности сарадње са окружењем - навео је Тил.
Он је истакао да је на састанку било ријечи и о заштити животне средине и унапређењу система гријања у Граду.
- У Бечу се отпад искориштава за прераду и добијање електричне енергије, што је изузетно корисно ријешење, па смо разговарали о могућностима примјене овог рјешења и у Бијељини - појаснио је замјеник аустријског амбасадора.
Шеф Кабинета Градоначелника Бијељине Миле Пејчић навео је да је на састанку разговано и о бројним могућностима рјешавања изазова у области инфраструктуре и привредног развоја.
- Представили смо бијељинске потенцијале и отворене могућности за сарадњу, с обзиром на то да је један од примарних  циљева Градске управе да привуче инвеститоре у Бијељину. Надамо се да ћемо успоставити сарадњу и добити подршку Аустрије за реализацију наших пројеката - истакао је Пејчић, додајући да ће Градска управа размотрити аустријске идеје када је ријеч о могућностима прераде отпада.