Документи

Новости

Бијељина се представила на Међународном сајму туризма у Београду

05.03.2018
slika

Туристичка организација Града Бијељина учествовала је на јубиларном 40. Међународном сајму туризма одржаном у Београду и том приликом представила туристичке потенцијале Семберије међу 1.200 излагача из 55 земаља свијета.
Бијељинска туристичка понуда је била дио штанда Републике Српске, а првог дана Сајма на овом штанду је боравио предсједник Скупштине Града Бијељина Славиша Марковић, који је најавио да ће, због значаја и посјећености ове значајне привредне манифестације бити покренута иницијатива да од наредне године Град Бијељина своју богату понуду представи на сопственом штанду.
Туристичка организација Града Бијељина је првог дана манифестације одржала презентацију угоститељске понуде Семберије и Бијељине током које су се представили пекара ,,Бодакско”, хотел ,,Дрина”, који је представио интернационалну кухињу и умијеће аранжирања хране, као и ресторан ,,Ловац” са специјалитетима српске кухиње. На сајму се представило и познато Етно-село ,,Станишићи”, а посјетиоци су имали прилику и да пробају програм воћних ракија дестилерије ДОО ,,Монако”.
Дио представљања Бијељине била је и промоција манифестација које организује Туристичка организација заједно са бијељинском Градском управом.
Београдски Међународни сајам туризма је од изузетног значаја туристичким организацијама, јер у Републику Српску највише туриста долази управо из Србије.